Summer School - Food Heritage

Une école ouverte sur le monde AGRICULTURE, ALIMENTATION, ENVIRONNEMENT

''

Sustainable Agriculture & Food Heritage : Coursework consists of lectures, case studies, field work and excursions.

''

Marine POBEL Reponsable Relations Internationales

Summer School - Food Heritage

Sustainable Agriculture & Food Heritage : Coursework consists of lectures, case studies, field work and excursions. Subjects: European agriculture, economics, agronomy and ecology, traditional food systems, food typicity and sensory analysis.

Summer School - Food Heritage

SYSTÈME ALIMENTAIRE DURABLE - DU 13 AU 28 JUILLET 2019 À LYON 

Food-heritage-Summer-School-1158

Sustainable Agriculture & Food Heritage : Coursework consists of lectures, case studies, field work and excursions.

Subjects: European agriculture, economics, agronomy and ecology, traditional food systems, food typicity and sensory analysis.

'

French language & culture

Example of visits:

• Lyon, UNESCO World Heritage site
• Annecy
• Cheese makers in the Alps
• Regional companies & industries
• Chocolate factory
• Cooking workshop
• Weekend in Paris
Tasting of traditional French foods

Summer school food heritage programme and schedule :

1 SS FOOD HERITAGE - planning 2019 (583,76 kB)

SUMMER SCHOOL FOOD HERITAGE-2019 (1,03 MB)

 

Food-heritage-Summer-School-1139
Edition Summer School Food Heritage 2018 :

Pendant deux semaines 22 étudiants chinois de l’Université de la SCAU ainsi que 2 professeurs.

Le programme proposé repose sur une partie académique en lien avec les filières agricoles et alimentaires en France ainsi que des visites de terrain. En plus des cours de Français Langue Etrangère, des visites culturelles ont été organisées dans la région et Paris, pour le grand final du séjour !  

Témoignages des étudiants internationaux... 

Témoignages d'étudiants internationaux

Témoignages d'étudiants internationaux

Découvrez quelques témoignages de nos anciens étudiants internationaux...

Voir